preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Engleski Jezik

Learn English today!

Facebook stranica

 

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ScoopConSS projekt
Autor: Darko Primorac, 16. 11. 2020.


Naša je škola dio SCoopConSS projekta

 

Naša škola uključila se u europski projekt SCoopConSS kroz koji će se razviti inovativna metodologija za upoznavanje učenika s poslovanjem socijalnih zadruga. Naša škola bit će jedna od prvih škola u Hrvatskoj koja će tu metodologiju primijeniti u praksi.

U sljedećih devet mjeseci naši profesori i učenici aktivno će se uključiti u aktivnosti edukacije, mentoriranja, savjetovanja i natjecanja, koje je temeljem primjera najboljih praksi, razvio međunarodni tim stručnjaka iz Grčke, Hrvatske, Italije i Španjolske. Profesori uključeni u projekt proći će kroz edukaciju koja će se sastojati od online treninga i radionica uživo na kojima će se upoznati s pojmovljem iz područja zadružnog poduzetništva, društvenog poduzetništva, alata za osmišljavanje poduzetničke ideje koja je u skladu s načelima društvene ekonomije te primjerima dobre prakse iz Hrvatske i svijeta. Potom će stečena znanja i alate za rad profesori upotrijebiti u radu s učenicima s kojima će osmisliti poslovnu ideju za socijalnu zadrugu. Učenici i profesori upoznat će se i s radom društvenih poduzeća i zadruga iz svoje lokalne zajednice - organizirat će se posjet zadruzi ili će predstavnici zadruge posjetiti učenike u školi kako bi se predstavnici naše škole i učenici i praktično upoznali s radom takvih organizacija na terenu. S poduzetničkom idejom koju naši učenici razviju sudjelovat ćemo na nacionalnom natjecanju na kojem će tim stručnjaka odlučiti čija ideja ima najveći tržišni, ali i društveni potencijal uz poštivanje načela održivog razvoja. Ukoliko pobijedimo, naša ideja sudjelovat će na EU Scoop! natjecanju koje će se održati u Folignu, Italija, u rujnu 2021. godine.

Koordinator projekta u Hrvatskoj je Centar tehničke kulture Rijeka, koji je dio partnerskog konzorcija projekta SCoopConSS financiranog od strane Opće uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju