preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Facebook stranica

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
“Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“ – humanitarna prodaja slastica
Autor: Darko Primorac, 26. 2. 2021.

U Srednjoj školi Metković u tijeku je humanitarna prodaja slastica pod nazivom „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje!“, a sav prihod namijenjen je za potrebe misijske postaje oca Ante Gabrića u Maria Pollyu.


Riječ je o dijelu programa ovogodišnje manifestacije „Dani oca Ante Gabrića“ koji se održava po posebnim epidemiološkim mjerama, a kao i dosada, uključene su sve škole s područja Metkovića.

„I ove godine sudjelujemo u manifestaciji ‘Dani oca Ante Gabrića’, ali zbog epidemioloških razloga nemamo svečani program, već svaki razred ima svoj program. Između ostaloga, imat ćemo izložbe, recitacije te videoprojekciju u kojoj će biti prikazane sve naše dosadašnje aktivnosti. Također, naši učenici kuhari iduća tri dana prodaju slastice, a sav prihod bit će usmjeren prema našoj školi u Indiji“, kazala je pedagoginja Violeta Oršulić, koja je ujedno i predsjednica Zaklade „Otac Ante Gabrić“.

Inače, u Srednjoj školi Metković je 2009. osnovana Udruga Mladi oca Ante Gabrića kojoj je početni cilj bio pružiti pomoć i podršku učenicima slabijega imovinskog stanja. Nakon akcija usmjerenih na učenike škole i njihove obitelji, krenuli su i s akcijama u svrhu prikupljanja pomoći Caritasu, Crvenom križu, don Velimiru Tomiću i njihovim misijama u Tanzaniji, srušenoj školi u Japanu itd, a put ih je u konačnici odveo i do Antine Bengalije.

Prije šest godina, uz pomoć tadašnjeg vicepostulatora Antuna Volenika, stupili su u kontakt s p. Silvestrom Xavierom, svećenikom  koji je živio i radio s našim misionarom te na čijim je rukama otac Ante Gabrić umro. Od tada započinje njihov hod ‘Antinim stazama’, a svrha im je oživjeti njegove misijske postaje.

Dosada su, između ostaloga, obnovili školu u Kupleu, otvorili novu školu u Marijapoliju, obnovili crkvu, uredili prilaz kipu Oca Ante, uredili njegov grob te postavili kip Majke Tereze. Prošle godine ujedinili su cijelu Hrvatsku te organizirali hodočašće u Indiju, u sklopu kojega su dva tjedna volontirali u misijskim postajama oca Ante.

Na ovim aktivnostima ne planiraju stati, a osnovali su i Zakladu ‘Otac Ante Gabrić’, o kojoj ćemo više pisati u idućim tekstovima.

 

Izvor: https://www.metkovic.hr

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju