« Siječanj 2023 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
17. izdanje međunarodnog natjecanja otvoreno je u petak, 8. travnja navečer, u Svpetrvs Resortu, u organizaciji Međunarodne udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu. Radi se o jednom od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe. Broj sudionika ove godine je došao do broja 500, od čega je preko 200 natjecatelja. Od jutra u subotu krenula su natjecanja 37 kuharskih timova iz 24 srednje ugostiteljske škole, ih Hrvatske, Crne Gore, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.
Sudjelovalo je i šest timova Visokih ugostiteljskih škola. Natjecalo se u individualnim kuharskim kategorijama. Ove godine uvedena su i natjecanja učenika koji se školuju za konobare u kategoriji pripreme tartar bifteka te flambiranju slatkog jela. Budući barmeni su pokazali kako se snalaze u sinkroniziranom posluživanju, a dvočlani srednjoškolski timovi (kuhar i konobar) u kategoriji Chef's table pripremali i posluživali menu od tri slijeda.
Naša škola je i ove godine ostvarila odlične rezultate. U kategoriji JTI Petra Volarecić i Jelena Knežić su osvojili brončanu medalju, dok su Romano Veraja i Luka Begić osvojili srebrnu. U dvočlanoj kategoriji Nina Jarak je osvojila srebrnu medalju, a Petar Dominiković brončanu.
U sinkroniziranom posluživanju konobara Luka Dominiković i Jure Bukovac su osvojili srebrnu medalju.
Mentori kuharima su Mijo Ćelić, Dana Paponja i Vedran Perić, dok je konobarima Rade Nikoletić.
Čestitke učenicima i njihovim mentorima na odličnom i sad već pomalo tradicionalnom uspjehu naše škole na ovom prestižnom natjecanju!