preskoči na sadržaj
Vijesti

TCA aktivnost u Napulju

Profesor Petar Nikolić sudjelovao je na Aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ „Erasmus+ contribution to European civic participation“ u Napulju, Italija, 18. - 21. prosinca 2022. godine. Na konferenciji su, uz našeg nastavnika, sudjelovali i predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU te šest sudionika iz sektora općeg, strukovnog, visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih.
Sudionici su odabrani putem Javnog natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Službeni dio TCA aktivnosti započeo je 19. prosinca pozdravnim govorom Sare Paglai, ravnateljice talijanske nacionalne agencije za Erasmus+ Indire.
Nakon službenog otvorenja, održana su predavanja profesora Paula Bokkera sa Sveučilišta u Bologni i profesorice Kalypso Nicolaidis (European University Institute).
Nakon predavanja održana je debata sa sudionicima konferencije te su predstavljeni primjeri dobre prakse francuske i talijanske nacionalne agencije o aktivnom europskom građanstvu.
 
U poslijepodnevnim satima organiziran je okrugli stol u grupama u kojima su sudionici raspravljali o europskom građanstvu odnosno o načinima kako Erasmus može pridonijeti razvoju aktivnog građanstva.
Nakon službenog programa sudionici su imali priliku sudjelovati na veličanstvenom božićnom koncertu "Erasmus Orchestra" u organizaciji Agencije Indire u Konzervatoriju San Pietro alla Majella.
U utorak, 20. prosinca sudionici su sudjelovali u diseminacijskoj aktivnosti "Erasmus goes to town". Sudionici programa posjetili su 12 napuljskih škola te predstavili svoja iskustva u provedbi Erasmus programa.
Nastavnik Petar Nikolić pod vodstvom Diega Giulianija, voditelja iz talijanske Agencije Indire i s kolegama iz Austrije, Poljske, Portugala, Italije i Francuske posjetio je srednju turističku i ugostiteljsku školu ISIS Giustino Fortunato te predstavio bogato iskustvo naše škole u kontekstu eTwinning i Erasmus programa kao i programa EPAS.
 
Učenici su sa zanimanjem postavljali pitanja i pokazali zainteresiranost za Erasmus program.
Konferencija je bila i prilika za umrežavanje i suradnju na novim projektima. Ostvareni su kontakti s kolegama iz Italija, Francuske i Austrije te se radujemo suradnji novim Erasmus projektima.
 
Aktivnost sufinancirana kroz Aktivnost osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+, koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Sufinancirano sredstvima Europske unije.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Josip Ujdur   datum: 22. 12. 2022.

Tražilica

Društvene mreže
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događajiKorisni linkovi

Engleski jezik

mobilnost.hr

preskoči na navigaciju