preskoči na sadržaj
Vijesti

#TuSam

Srednja škola Metković, u suradnji sa  Zajednicom Pape Ivana XXIII i Srednjom školom Tina Ujevića Vrgorac, provodi projekt #TuSam koji je usmjeren na unapređenje kvalitete života djece i mladih, preciznije prevenciju nasilja među mladima, a financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.  

Opći cilj ovog projekta je poticanje učenika Srednje škole Metković i Srednje škole Tina Ujevića u Vrgorcu na preuzimanje vodeće uloge u pozitivnom utjecaju na mentalitet, stavove o nasilju i ponašanja u Gradu Metkoviću i Gradu Vrgorcu uz povećavanje mogućnosti djeci i mladima da steknu znanje, vještine, usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života. 

U svrhu ostvarenja općih i specifičnih ciljeva u Srednjoj školi Metković psihologinje Klara Zovko i Milka Ramić provele su ciklus od tri edukativno- interaktivne radionice s učenicima prvih razreda.  Prva radionica pod nazivom „Moj razred i ja“ je vođena u smjeru međusobnog upoznavanja sudionika, osnaživanja njihove slike o sebi i upoznavanja ostalih učenika iz nove perspektive. Ovom radionicom se nastoji postići bolja kohezija sudionika, te se stvoriti temelji za daljnji rad. Druga radionica „Moja uloga u nasilnim ponašanjima“ usmjerena je na osvještavanje učenika o tome što je sve nasilje i kako se događa svakodnevno u njihovoj blizini.

Učenike se usmjerilo na propitivanje i razvoj vlastite odgovornosti u nasilnim ponašanjima, te  ih se poučilo kako mogu sami djelovati prema smanjenju nasilnih ponašanja u njihovom okruženju. Treća radionica uključuje prikaz kratkog filma o nasilju nakon čega se vodila diskusija gdje su učenici raspravljali o radnji videa, iznosili svoja razmišljanja, iskustva i zaključke te izvlačili zajednička pouka videa.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Josip Ujdur   datum: 20. 3. 2023.

Tražilica

Društvene mreže
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događajiKorisni linkovi

Engleski jezik

mobilnost.hr

preskoči na navigaciju