preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan Europe u našoj školi: Obilježavanje 9. svibnja uz predavanje profesora Petra Nikolića

Dana 9. svibnja, naša škola je svečano obilježila Dan Europe. Ovaj značajan datum proslavili smo predavanjem profesora Petra Nikolića, koji je učenicima pružio uvid u brojne mogućnosti koje Europska unija nudi u svakodnevnom životu.

Profesor Nikolić je tijekom predavanja predstavio raznolike aktivnosti koje naša škola provodi u sklopu programa Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS), eTwinninga i Erasmus projekata. Poseban naglasak stavljen je na mogućnosti uključivanja učenika i nastavnika u ove programe, te kako se kroz njih mogu razvijati i ostvarivati međunarodne suradnje.

Program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS)

Program EPAS ima za cilj podizanje svijesti među mladima o važnosti Europskog parlamenta i njegovog utjecaja na svakodnevni život građana Europske unije. U sklopu ovog programa, naši učenici sudjeluju u različitim radionicama i simulacijama rada Europskog parlamenta, čime se potiče njihovo razumijevanje demokratskih procesa i aktivnog građanstva.

eTwinning: Digitalna suradnja škola

eTwinning platforma omogućava našim učenicima i nastavnicima suradnju s kolegama iz drugih europskih škola putem interneta. Ovaj oblik digitalne suradnje omogućava razmjenu ideja, iskustava i nastavnih materijala, što doprinosi boljem razumijevanju različitih kultura i obrazovnih sustava unutar Europske unije.

Erasmus projekti: Mobilnost i međunarodna iskustva

Erasmus projekti pružaju našim učenicima i nastavnicima mogućnost sudjelovanja u međunarodnim razmjenama, studijskim putovanjima i stručnim usavršavanjima. Kroz ove projekte, učenici imaju priliku boraviti u drugim europskim zemljama, usavršavati svoje jezične vještine i stjecati dragocjena iskustva koja doprinose njihovom osobnom i profesionalnom razvoju.

Suradnja s ostalim EPAS školama i Europe Direct centrima

Naša škola ponosno surađuje s ostalim EPAS školama, kao i Europe Direct centrima, što nam omogućava razmjenu iskustava i dobre prakse. Ova suradnja dodatno obogaćuje naše projekte i aktivnosti te pomaže u širenju europskih vrijednosti među mladima.

Dan Europe u našoj školi bio je izvanredna prilika za učenike da se bolje upoznaju s mogućnostima koje im Europska unija nudi te da shvate važnost aktivnog sudjelovanja u europskim programima i projektima. Zahvaljujemo profesoru Petru Nikoliću na inspirativnom predavanju i radujemo se budućim aktivnostima koje će našu školu nastaviti povezivati s Europom.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 9. 5. 2024.

Tražilica

Društvene mreže
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događajiKorisni linkovi

Engleski jezik

mobilnost.hr

preskoči na navigaciju