preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Facebook stranica

 

Kalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Info centar za mlade

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici Srednje škole Metković proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Darko Primorac, 30. 10. 2017.

U  listopadskim tjednima u našoj školi posvećujemo se temama zahvalnosti  za plodove zemlje i skrbi za okoliš i zavičaj te pomaganje potrebitima,  osobito na satovima razrednih zajednica, kao i različitim izvannastavnim aktivnostima.  Prigodno uređenim zidnim panoima te su teme prikazali naši učenici  koje su izradili uz pomoć profesorica  Katarine Barišić, Sanje Raguž i Nine Bjeliš.


U petak 27. listopada 2017.  glazbom smo  i recitalom prigodno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U recitalu su sudjelovali učenici i učenice 2. a trgovine, 2. i ekonomije,  2. h kuhara kao i pomoćni kuhari, 3.d odjevnih tehničara, a uvježbale su ih profesorice Mirjana Antolović, Danijela Baćilo, Biljana Duvnjak Cvitanović i Sanja Raguž.

Na svečano su se postavljenom stolu našle razne slastice, peciva i plodovi zemlje koje su pripremili učenici i njihovi roditelji te nastavnici škole. Blagovanju peciva i slastica naročito su pridonijeli učenici koji se osposobljavaju za zvanje pomoćnih kuhara sa svojom Danom Paponjom,  stručnim učiteljem, a pripomogla im je  i razrednica Rosanda Lovrić.

Učenici su u pratnji profesora  i pedagoginje Violete Oršulić  tradicionalno posjetili  Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju koji danas također obilježavaju Dane kruha. Učenici su svoj prigodni program obogatili s puno pjesme i glazbe, na gitari ih je pratio Duje Doko, a na harmonici Marijan Orač, oba učenici  2. i ekonomije. Nakon ugodnog druženja razveselili su i korisnike Obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe Raguž u kojem su stihovi i tonovi svakome izmamili osmijeh i želju za skorim susretom.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju