preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Facebook stranica

 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Info centar za mlade

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kuhari Srednje škole Metković osvojili srebrnu i brončanu medalju na Međunarodnom kulinarskom festivalu ‘Biser mora 2019.’
Autor: Darko Primorac, 10. 4. 2019.

Prvog dana XIV. međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora 2019. koji se održava u Supetru na Braču učenici, kuhari Srednje škole Metković ponovno su postigli zavidne rezultate.


Prvog dana XIV. međunarodnog kulinarskog festivala Biser mora 2019. koji se održava u Supetru na Braču učenici, kuhari Srednje škole Metković ponovno su postigli zavidne rezultate.

Školu su predstavljala dva tima. Prvi tim, Rafaela Vidović i Luka Vladimir s mentoricom Danom Paponjom osvojio je srebrnu medalju, a drugi tim, Ermina Kadijević i Marijeta Bradvica s mentorom Vedranom Perićem osvojili su brončanu medalju. Riječ je o najvećem domaćem kulinarskom natjecanju u organizaciji ŠKMER-a (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) koji se održava već 10 godina u Supetru na Braču. U utorak 9. travnja nastupilo je 19 školskih timova Francuske, Italije, Makedonije, Albanije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Portugala i dr., a među njima i niz dvočlanih hrvatskih ugostiteljskih škola iz Omiša, Splita, Sinja, Brača, Metkovića…

Zadatak mladih natjecatelja bio je napraviti predjelo, glavno jelo i desert s obilježjima svoje nacionalne kuhinje, a uz modernu prezentaciju. Uz natjecanje mogla su se kušati albanska i rumunjska kuhinja te štošta drugo na nizu radionica i degustacija za posjetitelje. Do sada u ovih 14 godina sudjelovalo je 15 tisuća sudionika iz 30 zemalja.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju