2021-10-21 11:27:25

Posjet EXPO smotri u Dubrovniku - 19.10.2021.

Učenici završnih razreda četverogodišnjih smjerova (strojarski računalni tehničar, ekonomist i upravni referent) te završni razredi ugostiteljskog sektora ( konobar, kuhar i pomoćni kuhar i slastičar) u pratnji profesora Rade Nikoletića, Vedrana Perića, Branke Kosović, Željke Jeramaz i Ane Vidović posjetili su prvu EXPO smotru javnih i privatnih ustanova visokog obrazovanja u Dubrovniku, koja se održala  u ponedjeljak 18. i utorak 19. listopada, u hotelu Rixos Premium.

Expo smotra promovira cjeloživotno obrazovanje i brojne mogućnosti koje naši mladi danas mogu iskoristiti, posebno zbog činjenice da se s tržištem rada i razvojem tehnologija mijenjaju i poslovi, a ove trendove hrvatske visokoobrazovne institucije zaista i prate. 

Izlagači koji su sudjelovali na prvoj smotri su bili: Europska komisija, ALGEBRA, RIT,  Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, ASPIRA Split, VERN, Hrvatsko katoličko sveučilište, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno- matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu,  Profokus i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Uz navedene Izlagače bili su i partneri iz gospodarstva koji su predstavili  karijere i daljnje zapošljavanje u svojim firmama te su na taj način mogli pružiti sve potrebne informacije učenicima koji će ubrzo izaći u svijet tržišta rada.


Srednja škola Metković