2022-05-13 07:43:53

Marija Maslać - državna prvakinja u disciplini pomoćni kuhar/slastičar

Na ovogodišnjem državnom natjecanju World skills Croatia odrzanom 10.-12. svibnja 2022. godine u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjelovala je učenica trećeg razreda Srednje škole Metkovic Marija Maslać, pod vodstvom mentorice Dane Paponja.


 

Marija je osvojila prvo mjesto u kategoriji pomoćni kuhar/slastičar pripremajuci menu kroz 3 dana natjecanja, a nagrađena je nagradom "Faust Vrančić" za najbolji rezultat postignut u svojoj disciplini.

 


 

Natjecanje Worldskills Croatia najveće je natjecanje učenika srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj koje se unazad 3 godine održava na zagrebačkom Velesajmu (u 5 paviljona) otkad je i Hrvatska postala dijelom World skills obitelji i pridružila se nizu zemalja koje na ovaj način promoviraju strukovna zvanja.

 

 

Ove godine natjecalo se ukupno 360 najboljih učenika iz 200-tinjak škola, pod mentorstvom 500-tinjak nastavnika u 40 disciplina.

O važnosti natjecanja govori i činjenica da je do sad World skills Croatia podržalo više od 70 gospodarskih subjekata koji uz promociju svojih proizvoda i usluga, ovim putem imaju mogućnost pronaći i svoje buduće zaposlenike.  

 


 

Našu školu na natjecanju je predstavio i učenik Ante Kuran, u disciplini vozač motornog vozila, pod vodstvom mentorice Ivane Leontenko.


Srednja škola Metković