2018-03-23 18:08:41

Ponovno osvojene medalje Supetar – BISER MORA 2018: Festival kulinarstva s 300 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta


U srijedu, 21. ožujka u Supetru na Braču održan je najveći XIII. Međunarodni kulinarski festival „Biser Mora“ jedan od najambicioznijih projekata SKMER-a. Festival je okupio srednje i visoke škole, šefove kuhinja i natjecatelje iz mediteranskih i europskih regija. Ukupno više od 300 kuhara, te natjecatelje iz 25 školskih timova iz 19 zemalja,a posjetilo ga je više od tisuću posjetitelja.
 

 

U kategoriji turističko-ugostiteljskih škola (srednjih i viših) pod vodstvom stručnih učitelja Dane Paponje i Mije Ćelića, sudjelovali su i naši učenici 3.h razreda, u sastavu: Luka Bulum, Ivan Planinić, Lorena Palinić i Matea Pavlović, vrativši se ponovno s medaljama i osvojenim drugim i trećim mjestom

Osim profesionalaca, festival je kao i prethodnih godina okupio učenike ugostiteljskih škola, a raznoliki program uključivao je master class radionice, gastro izložbe, enološke radionice, kuharske showove, degustacije, okrugle stolove, BZB susrete, radionice za profesionalne kuhare i posjetitelje, ali i raznolik zabavni program.

Ovogodišnji „Biser mora“ za nas je ponovno bio  poseban, osvojenom srebrenom i brončanom  medaljom naši su učenici još jednom pokazali svoja kulinarska umijeća na jednom od vodećih kulinarskih natjecanja ovog dijela Europe.

 


Srednja škola Metković