2018-04-16 15:50:00

Dani otvorenih vrata u Srednjoj školi Metković 2018.

Dani otvorenih vrata 

Dragi osmaši !

Nakon završene osnovne škole donosite važne odluke o izboru programa i zanimanja kojem ćete se posvetiti u vašoj budućnosti. Kako biste se ispravno usmjerili želimo vam kroz Dane otvorenih vrata 2018. pružiti potrebne informacije o nastavku obrazovanja koje ćemo za vas održati tijekom mjeseca travnja i svibnja. Naši će vam profesori, stručni učitelji i učenici prezentirati obrazovane programe i zanimanja te dati potrebne informacije o upisu, načinu školovanja, upoznati vas sa školskim prostorom i ostalim oblicima učeničkog života.

 

Naša zanimanja i kako ih odabrati

3. godišnja zanimanja

Automehaničar, elektromehaničar, konobar, kuhar, prodavač, vozač motornog vozila i pomoćni kuhar i slastičar.

Ukoliko želite steći znanja, vježbe, vještine i navike za navedena trogodišnja zanimanja koja vas pripremaju  za rad,izbor zanimanja je pravi odabir.
Nakon završenog obrazovanja imate mogućnost nastaviti obrazovanje u četverogodišnjim programima i veleučilištima.

Zanimanje ekonomist

Program ekonomije priprema vas za zanimanje ekonomista, ali i za nastavak školovanja na ekonomskom fakultetu ili srodnom fakultetu. Tijekom obrazovanja osposobljavate se za zanimanje kroz niz stručnih i teorijskih, opće obrazovanih i praktičkih nastava. Obrazovanje završava izradom i obranom završnog rada, a učenici mogu polagati i ispite državne mature.

Zanimanje strojarski računalni tehničar

Program strojarskog računalnog tehničara omogućava vam stjecanje općeg obrazovanja iz matematike, prirodno znanstvenih područja te širokog temeljnog obrazovanja iz područja strojarskog računalnog tehničara te znanje za rad na numerički upravljanim CNC strojevima. Ukoliko želite nastaviti školovanje na strojarskom ili srodnom tehničkom fakultetu,ovo je za vas pravi izbor.

Zanimanje upravni referent

Program upravnog referenta priprema vas navedeno zanimanje, ali isto tako ta nastavak školovanja na pravnom i srodnom fakultetu. Tijekom obrazovanja osposobljavate se za zanimanje kroz niz stručnih i teorijskih opće obrazovanih i praktičkih sadržaja. Obrazovanje završava izradom i obranom završnog rada, a učenici mogu polagati i ispite državne mature.

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ OBRAZUJE 536 UČENIKA U OVIM SEKTORIMA:

ELEKTROTEHNIKA, GRAĐEVINA, EKONOMIST, MODNI TEHNIČAR, STROJARSTVO, UGOSTITELJSTVO STROJARSTVO

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ IMA 30 RAZREDNIH ODJELA PO 20 UČENIKA

Imamo zadovoljstvo što su naši profesori dobili unapređenja te  je 7 profesora promovirano u savjetnike, te 7 profesora promovirano u mentore.

 

PLAN STRUKTURE UPISA ZA ŠKOSLKU GODINU 2018. / 2019.

EKONOMIST PO NOVOM PROGRAMU I KURIKULUMU  40 UČENIKA KUHAR 20 UČENIKA POMOĆNI KUHAR 5 UČENIKA STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČAR 20 UČENIKA UPRAVNI REFERENT 20 UČENIKA VOZAČ MOTORNOG VOZILA 20 UČENIKA AUTOMEHANIČAR 7 UČENIKA ELEKTROMEHANIČAR 7 UČENIKA INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE 6 UČENIKA KONOBAR 12 UČENIKA PRODAVAČ 10 UČENIKA

 

ZA SVE KANDIDATE VREDNUJE SE:

HRVATSKI JEZIK, ENGLESKI JEZIK, MATEMATIKA ZA EKONOMISTE I UPRAVNE REFERENTE POVIJEST I GEOGRAFIJA STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČAR – FIZIKA , KEMIJA

ZA SVE OBRAZOVNE PROFILE VREDNUJU SE PROSJECI ZAKLJUČNIH OCJENA SVIH PREDMETA NA DVIJE DECIMALE OD 5 – 8 RAZREDA.

 

PROSTORNI UVJETI:

ŠKOLA POSJEDUJE VLASTITU TRODJELNU DVORANU NA TZK PRAKTUIKUM KUHINJE I RESTORAN PRAKTIKUM ZA ELEKTROTEHNIKU, PRAKTIKUME ZA STROJARSTVO, RADIONICU ZA RUČNU OBRADU, CNC STROJEVE ZA OBUKU STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČARA, KABINTET ZA VJEŽBENIČKU TVRTKU KABINET ZA PRODAVAČE

Detaljnije informacije o upisima u šk. godinu 2018. / 2019. možete naći na web stranici www.upisi.hr/upisi kada ih MZOS objavi.

Radujemo se Vašem dolasku !


Srednja škola Metković