2018-05-18 14:52:54

Održano predavanje u svrhu prevencije nasilja u adolescentskim vezama za razrednike i učenike

U organizaciji je Centra za hagioterapiju Split u ponedjeljak , 14. svibnja 2018. u našoj školi održano predavanje u svrhu prevencije nasilja u adolescentskim vezama za razrednike i učenike prvih i drugih razreda.


Susret je počeo edukativnim filmom u kojem su uz osvrt na uzroke i posljedice ove sve češće pojave svoja svjedočanstva s nama podijelili mladi i jedan mladi bračni par koji su pomoć potražili u ovom Centru. Nakon edukativnog filma učenici 2. I ekonomisti prikazali su scensku igru na ovu temu kao borbu pojedinca razapetog između potrebe za dobrom i nagona za osvetom i nasiljem.

Razgovor i diskusiju nakon filma i dramske igre vodila je prof. Ane Perišić, voditeljica  Centra za hagioterapiju Split koja je nakon diskusije održala predavanje na ovu temu koje su učenici budno pratili.


Okrugli stol, radionice i predavanja na ovu temu organizirane su  prema odobrenju projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Hagioterapija se kao oblik pružanja duhovne pomoći sve češće se koristi u borbi protiv različitih bolesti ovisnosti u svrhu  prihvaćanja moralnih i etičkih vrijednosti, poboljšanja komunikacije među ljudima i rješavanja sukoba. Njezinim se utemeljiteljem u Hrvatskoj smatra prof. dr. Tomislav Ivančić.Zahvaljujemo se organizatorima ovog poučnog i zanimljivog projekta, posebno prof. Ani Perišić, voditeljici Centra za hagioterapiju Split i radujemo budućim susretima.


Srednja škola Metković