2018-06-14 15:04:00

Učenici Srednje škole Metković posjetili tvrtke SPARK i NSoft u Mostaru

U srijedu 13.6. su učenici Srednje škole Metković  2.D razreda Računalni tehničar u strojarstvu u sklopu nastave Informatike točnije cjeline programiranja, posjetili IT središte tvrtke NSoft u Mostaru kao i SPARK startup inkubator i edukacijsko središte za mlade i perspektivne buduće IT-ovce.
Učenici Leon Skočibušić, Petar Barišić i Mateo Dominiković pod vodstvom prof. inf. Darka Primorca i Tomislava Kordića imali su priliku vidjeti kakva je radna atmosfera u tvrtki NSoft, na koji način programeri i tvrtke pristupaju rješavanju problema.

Nakon obilaska NSoft-a i SPARK-a Tomislav Kordić je učenicima održao predavanje o IoT (Internet of Things) gdje je demonstrirao kako radi maketa pametne kuće i objasnio cjelokupni proces od ideje do realizacije i samog programiranja komponenti.


Također smo vidjeli i moderni skupocjeni 3D printer i proizvode koji se rade s njim.


Zahvaljujemo se Kristini Visković i Ivi Đikić koje su pomogle u organizaciji ovog stručnog izleta.


Također se nadamo da će ovo postati praksa i sljedeće školske godine i rado bismo vidjeli predavače iz SPARK-a poput Tomislava Kordića i u našoj školi kao i nove generacije naših učenika u SPARK-u.

Podsjećamo da je NSoft najbrže rastuća tehnološka kompanija u jugoistočnoj Europi, i da je SPARK pokrenuo "SPARKreators" ligu robotike u mnogim osnovnim školama u Bosni i Hercegovini donacijom 500 robota, besplatnom edukacijom i organizaciji natjecanja iz robotike za osnovnoškolce.


Srednja škola Metković