2019-04-01 12:05:47

Na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019. učenica Ivona Španjić osvojila treće mjesto

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.
 

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvosve do suvremenih interdisciplinarnh disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja , posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.


Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje , učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama : Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran PerićIvona Španjić - pomoćni kuhar i slastiča , mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko


Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.


Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima .


Srednja škola Metković