2019-04-18 07:38:52

Erasmus + Program mobilnosti nastavnika – Dublin 2019.

U periodu od 1.4. – do 8.4.2019. godine,nastavnici Srednje škole Metković strojarskih i elektrotehničkih zanimanja ,(Josip Tošić,Zoran Grgić, Milan Barišić i Matej Lazarević) ,sudjelovali su u radnom posjetu Martello Training centru u Dublinu.

U sklopu posjeta sudjelovali su na različitim prezentacijama na Alpha college of English na kojima je prezentiran program Irskog obrazovnog sustava,te program strukovnog obrazovanja. Prisustvovali smo predavanju o načinu gradnje Pasivnih kuća u Republici Irskoj te energetskoj učinkovitosti. Upoznavajući se sa strukovnim obrazovanjem posjetili smo Finglas College of Further Education na kojemu smo mogli vidjeti i čuti način obrazovanja u struci u Irskom školama, te razmjenjivali  iskustva iz naše škole i rada sa učenicima.


Veliki dio posjeta baziran je na IT tehnologijama te posjetima  DELL  Research and Development Centre i Core Electrical koji se bave KNX sustavima koje nude potporu u davanju inteligentnih rješenja velikim svjetskim korporacijama kao  Microsoft , Google, HP…

 

 

Stručni posjet završili smo izletom na Cliffs of Moher,najljepšom turističkom destinacijom i Republici Irskoj.


Srednja škola Metković