2019-05-14 18:37:17

UČENICI SREDNJE ŠKOLE METKOVIĆ NA ERASMUSU U ITALIJI

Erasmus+ projekt GEOPARKS, CULTURAL HERITAGE međunarodni je projekt kojim se potiče terenska nastava geografije i ostalih prirodnih predmeta. U projektu sudjeluju Hrvatska, Italija, Turska i Slovenija.

U Aversi je od 5.5. do 11.5. održana druga aktivnost učenja, poučavanja i osoposobljavanja u sklopu Erasmus+ projekta "Geoparks, Cultural Heritage" u organizaciji matematičke gimnazije Enrico Fermi. Na aktivnosti su sudjelovali učenici Luka Vladimir, Ermina Kadijević, Željko Ramić, Lorena Bebić, prof. Željka Jeramaz te koordinator Erasmus projekata u SŠ Metković, prof. Petar Nikolić. Učenici iz Slovenije, Italije, Turske i Hrvatske prezentirali su svoje nacionalne geoparkove.
Aktivnost je uključivala stručni posjet talijanskom nacionalnom parku i geoparku Cilento. Učenici su proučavali floru geoparka Cilento te su sudjelovali u eksperimentima u laboratoriju za nastavu biologije i kemije u školi Enrico Fermi. Također, uz pomoć web 2.0 alata učenici su izradili prezentacije i diseminacijske materijale o geoparku Cilento s kojima su upoznali stanovnike Averse. Učenici i nastavnici posjetili su i Pompeje te na taj način sudjelovali u izvrsnoj terenskoj nastavi iz geografije i povijesti. U neformalnom dijelu projekta učenici su upoznali i kulturne znamenitosti Napulja, Caserte, Vatikana i Rima. Sljedeća mobilnost u sklopu ovog projekta održat će se u Akhisaru, u Turskoj sljedeće školske godine.


Srednja škola Metković