preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Društvene mreže

« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
e Twinnig projekt „Cultural heritage of the locality in which I live“
Autor: Darko Primorac, 31. 3. 2021.

Učenici 2.j razreda Srednje škole Metković pod vodstvom profesorice Željke Dodig sudjeluju u eTwinning projekt "Cultural heritage of the locality in which I live".

Naime, riječ je o projektu koji je osmišljen s ciljem da učenike potakne na promišljanja o važnosti očuvanja lokalne kulturne baštine. Očuvanjem tradicije čuvamo našu prošlost, stvaramo čvrste temelje za blistavu budućnost i razvijamo pozitivno okruženje među mladim ljudima za njeno uvažavanje i očuvanje.

Projekt se provodi u tri faze u suradnji sa školama partnerima iz Hrvatske i Turske.

Radne materijale za svoje aktivnosti učenici su pronalazili u bogatoj literaturi o donjoneretvanskom kraju, a u sklopu školske knjižnice i profesorice Petre Sršen prikupili su i obradili podatke važne za daljnji tijek projekta.

Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Ivana Baće zanimljivim izlaganjem upoznala je učenike sa životom u neretvanskom kraju, biološkim bogatstvom doline Neretve te važnosti očuvanja naše lokalne baštine.

Učenici su u sklopu projekta posjetili određene lokalitete te na taj način upoznali bogatstvo i raznolikost flore i faune u dolini Neretve. U suradnji s direktoricom TZ Metković, gđom Magdalenom Ujdur i voditeljicom projekta profesoricom Željkom Dodig učenici su terenskom nastavom obuhvatili područja Metkovića i Vida, drevne Narone, te uvidjeli bioraznolikost lokalnog područja. Također, predstavljena im je i bogata povijest i tradicija ovdašnjeg naroda koja ih je dodatno potaknula na jačanje svijesti o važnosti očuvanja baštine.

U nastavku pogledajte što su vidjeli i spoznali!

Kolaž fotografija (PDF).

POVEZNICA na prezentaciju učenika.

QR code:

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju