preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Tražilica
Društvene mreže

« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Engleski jezik
UNICEF 2019.-2023.,Srednja škola Metković,koordinator Zorana Vekić
Zorana Vekić / datum: 17. 11. 2022. 11:36

[OPŠIRNIJE]TRAGOM BAŠTINE – LIKOVNA PRIČA(ONICA) školski projekt 2022./23.
Zorana Vekić / datum: 26. 9. 2022. 11:56

Srednja škola Metković će omogućiti provedbu van učioničke nastave za 15 učenika koji će iskustvenim učenjem i razgledavanjem arheološkog muzeja Narona  usvojiti nova znanja o rimskoj tradiciji na našim prostorima. Opći  je cilj pružiti cjelovit pogled na rimsku prošlost u našem podneblju ,u kojoj se jednakom pažnjom mogu valorizirati običaji različitih vremenskih razdoblja.

Podizanjem svijesti o važnosti baštine te buđenje interesa učenika za propitivanjem kroz  izradu brošure i kvizova znanja na engleskom jeziku ,te unapređenje digitalnih kompetencija učenika uz hipotezu da samo ono obrazovanje koje uključuje i praktično i humano može biti humanističko tj. cjelovito.


[OPŠIRNIJE]Renewable energy sources
Zorana Vekić / datum: 3. 5. 2022. 09:53

Dana 26. travnja 2022. , u atriju škole je održana izložba o obnovljivim izvorima energije pod nazivom " Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu".  U 1. i 2. razredima razgovarali smo o velikim potencijalima obnovljive energije koji se još uvijek nedovoljno koriste u Hrvatskoj imajući na umu ovu izuzetno važnu ulogu, koja je osjetljiva na klimatske promjene cilj je bio podizanje svjesti  važnosti obnovljivih, ekološki čistih i pouzdanih izvora energije, koji imaju široko područje primjene.

Učenici su napravili ekološku radionicu od odbačenih materijala iz okoliša,demonstrirajući modele u svrhu istog,te izložili u svom razredu.

 


[OPŠIRNIJE]Održivi razvoj u mojoj školi - Dan planeta Zemlje 2022.
Zorana Vekić / datum: 27. 4. 2022. 09:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međupredmetnom interdisciplinarnom akcijom svi razredi Srednje škole Metković obilježili su međunarodni Dan Majke Zemlje, s posebnim fokusom, ali uvijek jednakim ciljem - razmišljanjem o i djelovanjem u smjeru smanjenja čovjekovog štetnog učinka na okoliš.Učenici su na izložbi prikazali i svoj video uradak s you tube kanala pod nazivom "Earth vs Man",uz prigodnu eko edukativnu radionicu o autohtonom bilju našeg geološko morfološkog područja.

https://youtu.be/5nQVxdoAPgk

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid.


[OPŠIRNIJE]Svjetski Dan šuma
Zorana Vekić / datum: 25. 1. 2022. 12:08

Prvi dan proljeća ujedno se slavi i kao Svjetski dan šuma. Šumama treba posvetiti veliku pozornost jer su danas globalno ugrožene uslijed lošeg gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, kukaca, glodavaca, bakterija, gljivica, onečišćenja zraka, tla i voda, kiselih kiša i dr. Na svjetskoj razini, gubitak šuma nastavit će se zbog klimatskih promjena unatoč globalnim naporima za smanjenjem ispuštanja u atmosferu plinova s učinkom staklenika.

Tim povodom su učenici iz smjera konobar i kuhar,shodno epidemiološkoj situaciji ,održali kratku glazbenu predstavu "To je moj otisak",uz prigodne recitacije.Prikazali su i svoj uradak o ugljičnom otisku gdje su predstavili mogućnosti na koji način pridonositi emisiji ugljikova dioksida i drugih stakleničkih plinova u atmosferu.

Klimatski prihvatljivije odluke smo proveli u djelo i u školskom restoranu,gdje učenici inače obavljaju svoju praksu!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Metković je šesti put zaredom sudjelovala na trodnevnom 22. susretu mladih Mediterana
Zorana Vekić / datum: 17. 1. 2022. 20:41

 

 

 

 

 

 

 

U periodu tijekom prosinca Srednja škola Metković je šesti put zaredom sudjelovala na trodnevnom 22. susretu mladih Mediterana u organizaciji Centra za istraživanje mora, Nica,Francuska( Le Centre de Decouverte du Monde Marin) .Do sada su odlazili fizički, a zbog epidemiološke situacije,ovaj put su se uključili preko Zoom-a!

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid.


[OPŠIRNIJE]Moru vratiti njegovo - čistoću, ljepotu i ljubav
Zorana Vekić / datum: 23. 9. 2021. 09:34

 

 

 

 

 

U Srednjoj školi Metković već dulje vrijeme provode se zanimljivi projekti vezani za održivi razvoj, a posebice za zaštitu Mediterana. Dva zadnja projekta, u kojima su predstavljene mogućnosti multidisciplinarnosti u nastavi kroz integraciju više predmeta, postigli su i zavidan međunarodni uspjeh.

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT BLUE SCHOOL EU4OCEAN
Zorana Vekić / datum: 24. 6. 2021. 11:00

 

 

 

 

 

Lijepe vijesti stižu nam iz Srednje škole Metković koja je 9. lipnja 2021. dobitnica certifikata europske mreže Plavih škola.

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid.


[OPŠIRNIJE]Schools Tune Into Mars lesson plan
Zorana Vekić / datum: 24. 9. 2020. 13:55

 

 

 

U suradnji s učenicima Ivanom Majićem i Tonijem Žderićem (4. D razred, smjer elektrotehničar), profesorica savjetnica engleskog jezika Zorana Vekić je izradila razradu školskog plana „Meteorological analysing data from planet Mars“ (Meteorološka analiza podataka s planeta Mars), izrađenu na temelju STIM (Schools Tune Into Mars) resursa za potrebe učitelja.

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid u objavljeni rad.


[OPŠIRNIJE]Europeana Learning Scenario - "Shakespeare's Love Quotes"
Zorana Vekić / datum: 24. 9. 2020. 13:37
Europeana is Europe’s digital platform for cultural heritage. Creating access, interoperabili

 

 

 

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid u objavljeni rad.


[OPŠIRNIJE]Esej našeg maturanta Ivana Majića na temu "Letter to myself in 2030".
Zorana Vekić / datum: 24. 9. 2020. 10:52

 

 

 

 

 

 

We are glad to share broad minded opinion essay of our graduate student who participated in the international  GOI peace contest.

Molim stisnuti gumb "opširnije" za detaljni uvid u objavljeni rad.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju