preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Društvene mreže

« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sjećanje na prof. dr. sc. Ivana Jurića
Autor: Josip Ujdur, 24. 3. 2023.

U organizaciji Srednje škole Metković, a uz potporu Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport Metković, u Gradskome kulturnome središtu Metković održana je večer sjećanja na prof. dr. sc. Ivana Jurića (22. 10. 1932. – 25. 03. 2021.).

Prof. Jurić rođen je u Momićima kod Metkovića. Diplomirao je povijest i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zadru, gdje je kasnije i magistrirao, a doktorsku disertaciju obranio je 2004. godine na temu ‘Donje poneretavlje između dva svjetska rata’. Tijekom svojega radnoga vijeka bio je iznimno posvećen rodnome kraju te je proučavao različita područja vezana za život Metkovića i okolice – obrazovanje, gospodarstvo, politiku, kulturu, sport itd. Nastavno na to, autor je brojnih djela vezanih za rodni kraj, koje je kao naslijeđe ostavio mlađim generacijama.

Od smrti profesora Jurića prošle su dvije pandemijske godine, a večeri sjećanja u GKS-u prisustvovali su članovi njegove obitelji – sin Trpimir i kćer Zrinka, kolege, prijatelji, obrazovni djelatnici iz metkovskih škola i brojni sugrađani.

Okupljenima se na početku obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je govorio o doprinosu koji je prof. Jurić dao u promicanju ugleda i značaja Metkovića, a potom su o životu i radu profesora Jurića kroz svoja sjećanja podijelili profesori Katarina Barišić i Nikola Nogolica. Posljednja se okupljenima obratila kćer prof. Ivana Jurića Zrinka, koja je na emotivan način govorila o svome ocu i ljubavi koju je pružio njihovoj obitelji.

U glazbeno-recitatorskom programu sudjelovali su učenici Srednje škole Metković Nikol Popović i Lucija Gujinović, a voditelji programa bili su Josip Taslak i Marta Šešelj. Učenike je pripremila profesorica Danijela Baćilo, koja je prigodnim riječima i zahvalom nazočnima završila večer Sjećanja na prof. dr. sc. Ivana Jurića.

Izvor:

https://www.metkovicnet.com

https://metkovic-news.com

https://likemetkovic.hr

https://metkovic.hr

Više možete vidjeti u našoj galeriji slika na OPŠIRNIJE!

⬇️⬇️⬇️


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju