preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Facebook stranica

 

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Info centar za mlade

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održano predavanje u svrhu prevencije nasilja u adolescentskim vezama za razrednike i učenike
Autor: Darko Primorac, 18. 5. 2018.

U organizaciji je Centra za hagioterapiju Split u ponedjeljak , 14. svibnja 2018. u našoj školi održano predavanje u svrhu prevencije nasilja u adolescentskim vezama za razrednike i učenike prvih i drugih razreda.


Susret je počeo edukativnim filmom u kojem su uz osvrt na uzroke i posljedice ove sve češće pojave svoja svjedočanstva s nama podijelili mladi i jedan mladi bračni par koji su pomoć potražili u ovom Centru. Nakon edukativnog filma učenici 2. I ekonomisti prikazali su scensku igru na ovu temu kao borbu pojedinca razapetog između potrebe za dobrom i nagona za osvetom i nasiljem.


Razgovor i diskusiju nakon filma i dramske igre vodila je prof. Ane Perišić, voditeljica  Centra za hagioterapiju Split koja je nakon diskusije održala predavanje na ovu temu koje su učenici budno pratili.


Okrugli stol, radionice i predavanja na ovu temu organizirane su  prema odobrenju projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Hagioterapija se kao oblik pružanja duhovne pomoći sve češće se koristi u borbi protiv različitih bolesti ovisnosti u svrhu  prihvaćanja moralnih i etičkih vrijednosti, poboljšanja komunikacije među ljudima i rješavanja sukoba. Njezinim se utemeljiteljem u Hrvatskoj smatra prof. dr. Tomislav Ivančić.Zahvaljujemo se organizatorima ovog poučnog i zanimljivog projekta, posebno prof. Ani Perišić, voditeljici Centra za hagioterapiju Split i radujemo budućim susretima.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju