preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Facebook stranica

 

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Info centar za mlade

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U Portugalu održana prva aktivnost osposobljavanja nastavnika u sklopu Erasmus+ projekta "People Organising Redevelopment Technology and Sustainability"
Autor: Darko Primorac, 31. 10. 2019.

U organizaciji škole Escola Profissional Amar Terra Verde iz Vila Verde u Portugalu 23. do 29. listopada održana je prva aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja za nastavnike u sklopu Erasmus+ projekta "P.O.R.T.S.".

Partneri u ovom novom Erasmus+ projektu naše škole su srednje škole iz Argostolija (Grčka), Lecce (Italija), Saku (Estonija), Vila Verde (Portugal) i Lemesos (Cipar).

Našu je školu u Portugalu predstavljao projektni kooordinator Petar Nikolić i profesorice Nikolina Anković i Goranka Ivanković.


Sudionike Erasmus+ projekta “People Organising redevelopment Technology and Sustainability – P.O.R.T.S.” primio je ravnatelj škole domaćina, a kolega Pedro Lancos predstavio je školu domaćina: predstavljeni su nam djelatnici škole i obrazovni programi koji se provode u školi. Nastavnici su posjetili radionice u kojima se održava stručna praksa te su imali priliku saznati i o obrazovanju odraslih u školi domaćina. Zanimljivo je da škola ima posebni ured za međunarodne aktivnosti i Erasmus+ projekte.

Kolege kooridinatori iz Grčke i Cipra predstavili su luke koje će se proučavati u dvogodišnjem projektu. Isto tako, dogovoreni su detalji svih lokalnih i međunarodnih aktivnosti u projektu te način izbora loga i mota projekta.

Program rada uključivao je i stručni posjet luci Leixoes, vinariji u Portu, monumentalnom kompleksu Bom Jesus u Bragi te posjet gradonačelniku Vila Verde.

Sljedeća aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja s učenicima održat će se u ožujku 2020. u Estoniji.

 

 

Slika 1. Posjet knjižari Lello u Portu

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju