preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

Login
Društvene mreže

« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

mobilnost.hr

Portal za škole

Image result for portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Profesorica Dana Paponja u Baskiji u sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti
Autor: Josip Ujdur, 10. 2. 2022.

Projekt ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’ obuhvaća jačanje kapaciteta i stručnosti ljudskih resursa u sektoru Turizma i ugostiteljstva u Dubrovačko - neretvanskoj županiji i regiji. Misija Regionalnog centra je postati mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo. Također, RCK DU osigurat će fleksibilno cjeloživotno obrazovanje kroz istraživanje i razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, razvoj visokokvalitene infrastrukture, osposobljavanje nastavnika, predavača i mentora te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima, a sve s ciljem kako bi se odgovorilo na potrebe tržišta za educiranom, osposobljenim i specijaliziranim osobljem u sektoru turizma I ugostiteljstva.

Cilj projekta: Glavni cilj projekta je podizanje kvalitete osoblja na višu razinu i poboljšanje srednjoškolskog kurikuluma u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Očekivani rezultati: Osmišljeni i uspostavljeni obrazovni programi i novi kurikulum u sektoru turizma i ugostiteljstva. Razvijene inovativne metode učenja, ojačano partnerstvo s poslodavcima, javnim sektorom i relevantnim dionicima, razmijenjena znanja i prakse sa sličnim centrima te realizirani programi i kurikulumi za učenje temeljeno na radu u visoko specijaliziranim uvjetima dva akademisa i 4 laboratorija.

Srednja škola Metković kao partnerska škola sudjeluje sa svojim nastavnicima na raznim seminarima, edukacijama i projektima. Profesor Rade Nikoletić kao stručnjak za razvoj, unapređenje i provedbu programa aktivno sudjeluje tijekom cijele školske godine sastancima za izradu strukovnog kurikuluma za četverogodišnje obrazovanje kuhara na razini 4.2. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon jučerašnje radionice na temu morskih plodova i pripreme rakova za rižot, aktiv kuharstva danas sudjeluje na radionici o inovativnoj tehnici kuhanja "Sous vide".

Sous vide, što u prijevodu s francuskog znači "u vakuumu", otkriva cijelu tajnu savršeno pripremljenih jela vrsnih kuhara.

Temelji se na principu uranjanja vakumirane vrećice s hranom u vodu i njezinu dugu pripremu na niskim temperaturama pri čemu se čuvaju okusi, boja i tekstura namirnice. Ova tehnika već desetljećima neizostavan način pripreme hrane u najpoznatijim restoranima svijeta, poput onih s Michelinovom zvjezdicom.

Izvor: https://www.metkovicnet.com/


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju